Halloween i salongen!

Postet av Adam og Eva Ski den 31. Okt 2013

Hvorfor feirer man Halloween!?

Det Keltiske folket, som levde på de Britiske øyer og i Nord-Frankrike for mer enn 2000 år siden, markerte overgangen til et nytt år den 1. november. Kelterne mente at det gamle året døde om kvelden den siste dagen i oktober. Denne dagen markerte slutten på sommeren og innhøstingen, en tid der mange menneskeliv gikk tapt.
Under den store sultkatastrofen i Irland 1854-1860, emigrerte 700 000 irlendere til USA. De tok med seg tradisjonene med Halloween. Kvelden før Allehelgensdag kalles Allehelgensaften eller All Hallows Eve, derav det forkortede navnet Halloween.
I dag er Halloween en moderne fest. Det er en svært populær feiring i USA, hvor det hersker den rene karnevalsstemning på denne tiden av året. I løpet av de siste årene har Halloween kommet som en farsott til Norge også. Barn kler seg ut i skremmende kostymer og ringer på hos naboer mens de roper "Knask eller knep", hvor hovedformålet er å få så mye godteri som mulig. Voksne markerer gjerne også ved å invitere til Halloweenfest med utkledning og servering av diverse tapasretter, gjerne med litt skremmende preg.

Idag har vi feiret halloween for fullt i salongen, og hatt det veldig gøy! god stemning og godt humør! Her får dere en smakebit på hvordan dagen vår har vært! :)

Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc